Лукарски: България се очертава като остров на финансова дисциплина (видео)

Булфото
share

Днес след 9-годишно прекъсване се проведе Националният съвет за защита на потребителите към Министерството на икономиката. Министърът на икономиката Божидар Лукарски даде брифинг, на който увери, че ситуацията в Гърция се следи от България. Имаме сериозен стокообмен с Гърция, но няма повод България да се притеснява за своята икономика и банкова система, посочи той, цитиран от репортер на Новини.бг.

Министър Лукарски посочи, че трябва да изчакаме да мине референдумът на 5 юли и след това да се анализира. Според него ситуацията в Гърция ни показва до какво може да се стигна, ако не спазваме финансовата дисциплина в ЕС. Той допълни, че "все повече България се очертава като остров на финансова дисциплина".

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов обясни, че ролята на съвета е в няколко основни направление, като първо да се наложи контрол на пазара на опасните стоки и услуги, второто е да се следят икономическите права на потребителите и премахване на нелоялните практики, както и контрол на продажбата от разстояние - онлайн търговия.

Зам.-министър Даниела Везиева прикани потребителите да са по-активни и да си знаят правата, да ги отстояват и да сигнализират за нелоялни практики.

Водещи новини

Още новини