Подготвя се регистър на басейните

  • 19 февруари 2015 14:13

  • 1158
  • 1
Подготвя се регистър на басейните
© Булфото

Подготвя се регистър на басейните, обяви на пресконференция заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, цитирана от БТА.

Министърът на икономиката Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва и неговите заместници представиха отчет за работата на ведомството през първите сто дни. Везиева уточни, че в регистъра, ще има данни за това какво представлява съответният басейн, за собствеността му, кой носи отговорност за поддържането му и къде се намира.

В отговор на въпрос за средства, необходими на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, за да поеме контрола на съоръженията на язовирите, заместник-министърът каза, че 4 млн. лева може би са малко, но средствата са за покупка на техника за измерване, както и за високопроходими транспортни средства, с които да се осигури достъп на експертите до язовири. Министър Лукарски, каза, че смята, че тези средства ще се осигурят.

Той отбеляза, че в Агенцията в момента липсват хидроинженери, а новата структура се нуждае от минимум 90 човека персонал. Заплащането в този бранш е доста по-високо от средното в Агенцията, което също би натоварило бюджета, отбеляза министърът.

Последвайте канала на

1158 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.02.28 | 13:39

1
Господа Дъждосвирци, за какви басейни става дума . За тези по хотелите или за езерата, язовирите и реките.

Добави коментар

Водещи новини