От БСП ще настояват да няма поскъпване на тока

share

Няма основания да бъде уважено искането на ЕРП-тата за увеличаване на цената тока от юли тази година. Това обявиха Таско Ерменков и Явор Куюмджиев от БСП по време на трибунка в Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg

ЕРП-тата до този момент са свикнали да бъде гледано на тях като на златна кокошка и да не им пада перце от перушината, каза Куюмджиев.

Той подчерта, че никъде по света техните инвестиции, които правят по мрежата, не се финансират от потребителите на сто процента.

Трябва да се направи разумен бизнес план, да могат да вземат заеми, за да правят инвестиции по модернизацията на мрежата, казаха още от БСП. Според тях е крайно несъстоятелно искането им за увеличение на тока с мотива, че трябва да правят инвестиции по мрежата. От парламентарната група на Коалиция за България са наясно, че ДКЕВР е независими орган, но ще настояват да не се уважи искане за увеличение цената на тока.

Малко вероятно е да останем без газ и кризата в Украйна да се задълбочи толкова, че да спрат доставките на газ. Има достатъчно запаси в хранилището в Чирен, каза Куюмджиев.

Водещи новини

Още новини