Емил Хърсев: Правителството има правилна визия

share

Не е много ясно какви ще са дългосрочните ефекти от някои от мерките на правителството. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия икономистът Красен Станчев. По думите му партийното говорене в парламента може да изгони част от чуждестранните инвеститори.

Проблемът на мнозинството е, че в желанието си да заслужат любовта на обществото, могат да направят много глупости, добави той.

По думите на финансиста Емил Хърсев правителството има правилна визия за това какво би могло да се прави в икономиката. Икономиката обаче не може да се отчете за 100 дена. Минималният период за това е шест месеца. Трябва да разберем, че като нация можем да разчитаме на по-добър живот, само ако работим по-добре. Всичко останало са пълни глупости, каза Хърсев. Той посочи, че очаква българите да живеят по-добре през следващата година, тъй като се очаква икономически растеж като цяло в Европейския съюз, което ще се случи и у нас.

Според икономиста Владимир Каролев минималната заплата ще бъде увеличена догодина, ако има икономически растеж. Колко изкарва човек обаче, зависи от неговата производителност,  а не от административни мерки. Виждаме, че антипазарното говорене - примерно за национализацията от страна на Волен Сидеров, изчезна. Освен това за първи път виждам социален министър, който много ясно вижда проблемите, добави той.

Водещи новини

Още новини