Орешарски отчете 100 дни управление. ГЕРБ скандираха "Оставка"

  • 19 септември 2013 11:44

  • 5937
  • 45
Орешарски отчете 100 дни управление. ГЕРБ скандираха "Оставка"
©

Първоначалната версия на отчета съдържаше повече от 200 точки, но ги ограничихме до 100 като посочихме действията, които имат най-плътно съответствие с програмните елементи. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 при представянето на отчета на правителството.

В края на писмения отчет сме посочили и набор от задачи, които все още не могат да бъдат отчетени. Актуализацията на бюджета ще ни позволи да внесем корекции в няколко политики. Намаляването на просрочени задължения към бизнеса, нормализиране на възстановяването на ДДС и по-доброто управление на фискалните резерви не могат да бъдат оспорени от никого, посочи Орешарски.

Влязохме в историята с протестите срещу бюджетното разхлабване. Това е самоцелно противопоставяне, категоричен е премиерът. Той отново припомни, че един от най-големите успехи е раздялата със страха.

Направихме първи стъпки към коректното отношение към бизнеса, намалихме салдото на невъзстановения ДДС, разработен е цялостен механизъм за противодействие на необявените вътреобщностни доставки, каза Орешарски.

Предстои да се внесе изменение за режиа на облагане на ДДС, за да се облекчат малките и средни фирми, осигурхме ресурс за неотложни разходи, разработихве промени в Закона зца обществените поръчки, за да се улеснят електронните търгове, посочи премиерът.

Той изтъкна, че е подготвен пакет срещу административните процедури, каза Орешарски. Засилихме прозрачността, въведохме изискване за оценка на въздействието при приемане на актовете на МС с цел подобряване на регулациите, припомни министър-председателят.

Разработваме цялостна стратегия за ребалансиране на енергетиката, овладяхме натиска за повишение на цените на тока. Предвид декапитализацията на държавните дружества обаче тепърва предстои огромна работа за стабилизация на енергийната система. Подготвят се реформи в социалните грижи, образованието и здравеопазването. Разработена е стратегия за здравеопазването, за да може да се кандидатства по европейските програми, изтъкна Орешарски.

Социалните политики и борбата с младежката безработица е другият приоритет на кабинета, заяви министър-председателят. Той се похвали и с подобряване на работата на МВР. Полицаите намериха баланса между спазването на правата на всички български граждани и опазването на обществения ред, каза Орешарски. Според него се отбелязват успехи в борбата с битовата престъпност.

Разчитам на критичното ви отношение и градивния характер, заяви Орешарски и така си спечели бурните овации на БСП и ДПС. Депутатите от ГЕРБ обаче посрещнаха със скандирания оставка.

ОТЧЕТЪТ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ НА ЖИВО ТУК!

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Novini.bg
5937 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
af

2013.09.21 | 23:11

45
За тези които казват че това правителство "работи" когато този човек говори в тези две видеа не знам кой може да го разбере. Всичко е икономически термини .Вие дори не знаете какво прави а го подкрепяте.Но не се страхувайте ! Ще дойде момент рано или късно когато ще платите за това свое решение. Приятна почивка и живи и здрави понеделник на нископлатените си длъжности !
Петелът

2013.09.21 | 23:07

44
Гладна кокошка просо сънува! Боко продължава да си вярва, че някога ще може отново да управлява България.
cv

2013.09.21 | 23:07

43
Разхлабване бе Орешарски като ти казвах да не се захващаш с тия манафи от ДПС сега страдаите от разхлабване с Мандела.

2013.09.21 | 23:07

42
dolni paraziti,samo voinata shte vi opravi zavinagi
кутев

2013.09.21 | 23:07

41
Кутевчета,работното ви време свърши. Няма да има бонуси защото не съм доволен.Свободни сте!
Гражданин

2013.09.21 | 23:07

40
Имам чуството, че тука е пълно с платени тролове , които като някакви латерни плющят едно и също под всяка тема. Дори съм напълно убеден в това. Ами тогава я ми кажете как и аз да се включа в далаверата. Няма значение дали ще плюя бате Бойко или Станишката. Колко ви плащат да драскате едни и същи ругатни? Акое е за жълти стинки не ме бройте!

2013.09.21 | 23:06

39
Това правителство е в пъти по-добро от старото . Не подкрепям протестите !
Русева

2013.09.21 | 23:06

38
Борисов не осъзнава ли, че след управлението му, Орешарски и вълшебник да беше, нямаше да може за 100 дни да реши проблемите на България?

2013.09.20 | 10:27

36
Не може да ти дава акъл партия, при което управление за да купиш апартамент или кола чакаше 20 г.; южни плодове за нова година; чистачки, маркучи за спирачки и маслини друг път; на фурната ще те удушат; биберона слагаш на лимонадено шише; всичко дефицит, че и концлагери. Накрая Т. Живков обяви, „СоциализЪма е едно недоносче” , обяви края му и краха на държавата.
123

2013.09.20 | 10:27

37
При месечен доход от 1000 лева на четиричленно семейство, можеш ли да ми кажеш, след колко години ще си купиш апартамент. Ако се излъжеш да теглиш кредит, може ли да ми кажеш колко години ще го изплащаш и при какви лихви. Колко хора си позволяват да си купуват плодове и най-вече месо. Това което ни се предлага в магазините, да има нещо общо с храните от социализма. Да си сравнявал доходите и цените от преди с тези които са сега. Да си чувал за безработица преди. Хайде сега като си толкова петимен за цитруси и други иди си купи 20 кг портокали, вземи си и 10 кг маслини, 20 маркуча за спирачки, 50 чистачки и 100 биберона, единия го сложи на Боййко на патката, лапни го и си лягай щастлив.
Spectator

2013.09.19 | 19:34

35
Борисов отново иска да прехвърли вината. Отговорността за настоящето ни е основно негова.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини