Лиляна Павлова връчи грамота за партньорство на Юрген Шахлер като благодарност за подкрепата за българското европредседателство (снимки)

Министерството за европредседателството
share

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова връчи грамота за партньорство на главния изпълнителен директор на "Аурубис" Юрген Шахлер в знак на специална благодарност за сътрудничеството, подкрепата и ангажираността към подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, съобщава пресцентърът на министерството.

Павлова е благодарила лично и на целия екип на "Аурубис" - България, че са спомогнали страната ни да бъде определена като надежден партньор, активен участник и търсещ консенсус посредник на европейската сцена.

"Вашата подкрепа по време на първото Българско председателство беше безценна - не само да организираме събитията и участия във важните дискусии, но и да рекламираме страната си и възможностите за инвестиции. Надявам се това сътрудничество да продължи", е казала министър Лиляна Павлова.

"Председателството беше предизвикателство, но и възможност за нас - да работим здраво по досиетата и да покажем, че можем да бъдем честен посредник, да пазим стабилността и солидарността в Общността и в същото време да представим страната си и нашите възможности - отлична икономическа стабилност, условия за инвестиции, туризъм и история", е заявила Павлова.

Министърът за Българското председателство е била специален гост на Дните на капиталовите пазари на "Аурубис Груп", на които България е домакин за първи път. Събитието се организира на две години в държава, където концернът осъществява своята дейност. На форума са обсъдени теми, свързани с икономическия климат в страната и в Евросъюза. Участниците - инвеститори и международни финансови анализатори, е приветствал посланикът на Федерална република Германия в България Херберт Салбер.

"България е уникална за инвестиции, една от най-добрите в региона и в света, отличаваща се с икономическа и политическа стабилност и демокрация. Моите очаквания бяха по-ниски от това, което видях", е казал дипломатът пред гостите на форума. Той е посочил, че България е изиграла ролята си на медиатор по много позитивен начин и още веднъж е доказала, че е желан партньор.

"Щастливи сме да сме в България, ще инвестираме още тук", е казал Юрген Шахлер.

Меморандумът за сътрудничество между водещия германски инвеститор у нас и Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС беше сключен в началото на годината с цел да се подпомага осъществяването на програмата на Председателството, се припомня в съобщението.

Водещи новини

Още новини