ГЕРБ-София: За нас образованието е национален и стратегически приоритет

ГЕРБ
share

Образованието е първи, национален и стратегически приоритет за ПП ГЕРБ.

Това стана ясно по време на среща на кандидатите за народни представители от столичния 25 МИР с директори на детски градини, училища, представители на обществени съвети от районите Надежда, Връбница и Илинден. Снежана Дукова, Анна Александрова, Силвия Селимова, Антония Петрова, Лидия Бучукова, Бойко Вълков, Тодор Тодоров и Лилия Тиркова проведоха дискусия на тема качествено образование. Специални гости бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители и Татяна Георгиева, координатор на 25 МИР. Среща на тема Образование бе проведена и с кандидатите за народни представители от 23 и 24 МИР в столицата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Йорданка Фандъкова подчерта , че предстоят сериозни инвестиции в общо 26 училища и детски градини в трите столични района. Тя благодари за активния социален диалог със синдикалните организации и подчерта, че само по този начин се решават проблемите на столичния град. „Не е важно да се правят просто инвестиции в образователната инфраструктура, всички институции трябва да подкрепят образованието", каза тя. Според Фандъкова са необходими средства за младите учители и увеличаване на заплатите в сектора, както и целенасочено насърчаване на педагогическите специалности.

Председателят на СБУ Янка Такева акцентира, че не е имало такъв ръст в бюджета за образование, както по време на втория кабинет на Бойко Борисов. Тя припомни, че в края на 2016 г. бяха предоставени допълнителни 223 млн. лева за образование от държавния бюджет. Важно е да има политика за инвестиции в човешкия ресурс в образованието, защото трудът на българския учител заслужава поклон, заяви тя.

Срещата завърши с пожелание предизборната програма на ПП ГЕРБ в сферата на образованието да бъде рамка на следващото управление на партията.

Водещи новини

Още новини