Христо Алексиев: България подкрепя инициативите на ЕК за привличане на повече частни инвестиции

България подкрепя инициативите на Европейската комисия за привличане на повече частни инвестиции в транспортния сектор, които да надграждат и допълват инвестициите с публични средства. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в по време на транспортна конференция за инвестиции в транспорта, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Министърът е посочил, че тези инструменти могат да допълват традиционните финансови източници като европейски фондове и национален бюджет, но не и да ги заменят напълно.

По думите му включването на Европейската инвестиционна банка в този процес е от съществено значение, тъй като предварителната подготовка на всеки един проект е определяща за неговото реализиране и изпълнение.

Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в е посочил, че транспортното министерство има добро сътрудничество с ЕИБ в сферата на консултантската дейност. Надявам се занапред да осигурят още по-голяма подкрепа в подготовката на трансгранични проекти, с фокус върху железопътните коридори, е посочил той и е допълнил, че по този начин ще се постигне устойчивост и мултиплициращ ефект на проектите в дългосрочен план.

Министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в е имал двустранни срещи с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, както и с министрите на транспорта на Украйна и Черна гора. Пред Виолета Булц министърът е представил инвестициите в транспорта, които ще бъдат реализирани с хоризонт до 2022 г. Той е посочил, че трябва да има общи стандарти за проектите в рамките на ЕС, за да бъде постигната оперативна съвместимост на транспортните системи. Позицията на комисар Булц е, че страните членки трябва да черпят опит и добри практики по между си, както и да си партнират в общите проекти. Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в е дал пример с проекта Бургас - Александруполис и е заявил, че има много добро сътрудничество с гръцката страна и съвсем скоро ще бъдат предприети съвместни действия по този въпрос.

В рамките на среща с министъра на транспорта и морските въпроси на Черна гора Осман Нуркович е било обсъдено възобновяването на спогодба между двете държави в сферата на автомобилните превози. С министъра на инфраструктурата на Украйна Володимир Омелян е бил обсъден проектът за изграждането на автомагистрала между Украйна, Румъния, България и Гърция. Министър Омелян е заявил, че украинската страна ще организира среща между държавите в обхвата на проекта и се надява да бъде постигнато съгласие за изграждането на магистралата.

Министър Алексиев е посочил, че България подкрепя този проект и ще се включи в предстоящите дискусии. След края на конференцията министър Христо АлексиевХристо Алексиев Христо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в, европейският комисар Виолета Булц и кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска са посетили метростанции Европейски съюз и Сердика.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет