Станишев: ЕНП нападат БСП в пристъп на паника

Gettyimages
share

„Тенденция БСП да набира преднина в предизборната кампания предизвика серия десни атаки към партията и към лидера й Корнелия Нинова. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев, съобщават от пресцентъра на лидера на ПЕС.

„Последната подобна атака бе вчера от страна на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, който си позволи да критикува българските социалисти и лично Нинова заради позицията ни по Търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. При гласуването на това споразумение, БСП направи това, което нейните избиратели смятат, че е най-добре за България.“

Групата на социалистите и демократите в ЕП взе решение да подкрепи Търговското споразумение на ЕС с Канада, но българските евродепутати-социалисти, начело с президента на ПЕС Сергей Станишев, застанаха на позицията на своята партия в България и гласуваха „против“. Така постъпиха и немалко депутати-социалисти от други страни като Франция, Белгия, Италия, Полша, Швеция, които гласуваха „против“ или „въздържал се“.

„Разнообразието в начина, по който социалистите гласуваха за СЕТА в Европарламента показва, че демократичността е основният ни принцип и че ние поставяме своите избиратели най-високо. Групата на ЕНП с много малки изключения и под строй гласува в подкрепа на СЕТА.

Фактът, че генералният секретар на ЕНП се е заел да мъмри лидера на национална и очевидно независима политическа сила, каквато е БСП, е най-малкото странен, посочва Станишев.

Водещи новини

Още новини