Радан Кънев: Сигурни сме, че програмата ни е алтернатива на БСП

share

Само ние в "Нова Република" сме дясната алтернатива в България, за съжаление. Много бих искал да има друга, но няма. Това каза лидерът на новото дясно обединение "Нова република" Радан Кънев в ефира на Нова телевизия.

Той бе категоричен, че ще се справят на изборите за едно достойно представяне за една силна парламентарна група. „Допуснал съм много грешки и не го крия. Целта ни сега е да създадем една единна десница. Става въпрос за политики и в името на какво участваш в изборите. Въпросът е има ли в България алтернатива срещу БСП“, каза Кънев.

„Нашата програма за нова икономика е изцяло остойностена“, увери Кънев. „Тя е основана на основния принцип - всекиму според заслугите“.

Ние влязохме в управлението, правейки компромис, за да се създаде едно силно дясноцентристко управление“, призна Кънев. „Ние не сме РБ и спрете да ме питате за тях“, ядоса се десният лидер. „Хората знаят, че не сме се провалили, а бяхме измамени. Може би трябваше да разцепя блока преди време и това ми е грешката. Признах това пред нашите симпатизанти и поисках прошка. Сега в „Нова Република“ няма предатели. Ние държим на личностите и на програмата си. Сигурни сме, че програмата ни е алтернатива на БСП“.

Водещи новини

Още новини