Трайков: ГЕРБ се готвят да загубят изборите

Булфото (архив)
share

Вече се вижда, че Цецка Цачева ще загуби изборите. Това го вижда и премиерът Бойко Борисов, каза в предаването "Още от деня" по БНТ кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Десните избиратели са предадени. ГЕРБ се готвят да загубят изборите – затова е и преобръщането на позицията – "и да загубим, няма да подадем оставка". Ясно е, че ще има балотаж Радев-Цачева. А, комунистическият кандидат, като почне да се чуди накъде да обърне посоката, това ще е катастрофа за България. Единственият начин да има десен президент, е да има балотаж Трайков-Радев, заяви кандидатът на реформаторите.

По думите на Трайков само в 5-6 от големите градове у нас положението е нормално. В средните и малки градове положението е страшно – те се обезлюдяват, там можеш да си намериш работа, само ако си член на ГЕРБ. Това трябва да се промени и затова хората трябва да подкрепят дясна кандидатура, посочи кандидат-президентът.

По думите му няма как управляващите да направят ревизия на прехода, тъй като не се справят и с настоящия си мандат.

Ако стана президент, ще започна радикална реформа на съдебната система и на прокуратурата. Стоя зад идеята в България да има върховенство на закона и на правосъдието, заяви Трайчо Трайков.

По думите му не е необходим рестарт на "Белене", тъй като проектът е "забатачен".

Водещи новини

Още новини