Ген. Радев: Страната ни е заплашена от много неща

Булфото/Архив
share

Страната ни е заплашена от много неща – военни конфликти, бежански потоци, нестабилност на ЕС, деградацията на нашето общество. Това заяви кандидат-президентът на БСП ген. Румен Радев в Правец.

Според бившия летец голяма част от българското население води мизерен живот с малки пенсии и заплати. По думите му основна причина за това е, че няма ясна и дългосрочна визия за развитие на България, защото управляващите „са се затворили в своето мандатче, а проблемите се замитат и се показват само напудрени отчети".

Ген. Радев подчерта, че предстоят избори, които могат и трябва да обърнат статуквото и да се намери коректив.

„Няма дебат за президентската институция, няма сбъсък на идеи, а само телевизионни скечове. Управляващите искат безлична институция и от българския президент нищо да не зависи“, заяви той.

По думите му България трябва да има президент, който: да казва „не“ на всички решения, които са в разрез с решенията на българскитте граждани; да може да мисли отговорно за националната сигурност и тази на всеки отделен човек; да върне достойството на президенската институция и на всички български граждани.

Водещи новини

Още новини