Кунева: Не сме две империи, които плячкосват един град (видео)

share

"Да поздравим партньорите и да кажем отлична работа. Впечатлена съм от работоспособността на Цветан Цветанов", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева.

Припомняме ви, че ГЕРБ спечели балотажа за местни избори, освен в Плевен.

Така основната интрига след края на изборите се оказа между ГЕРБ и Реформаторите. Премиерът Бойко Борисов дори поиска извинение от представител на Реформаторския блок. Размениха се и обвинения в купуване на гласове. Основната причина за гнева на Бойко Борисов на вчерашната пресконференция бе загубата в Плевен.

Припомняме ви, че Борисов заяви вчера следното: "За Плевен положих огромни усилия да загубим този град, заради което ми се сърдят съпартийците, но го направих заради толерантността”.

"Хората не са крепостни. Да оставим сравненията с миналото. Не сме в ситуация на две империи, които плячкосват един град, нито пък сме в ситуация в Средновековието, когато можем да кажем на хората къде да насочат своя глас. Напротив, плевенчани са достойни хора, които мислят и знаят как да бъде управляван града им”, заяви Кунева.

Кунева отдели от изборите репликите на Бойко Борисов, че не може да се говори за „изчегъртване” на ДПС. "Аз подобни изрази не използвам – не се говори с такъв тип думи. ДПС са една много важна партия, това е факт – трябва да се говори с повече уважение. Не обобщавам какъв е тонът на ДСБ и не мога да говоря от името на всеки техен член", подчерта Меглена Кунева.

Кунева изрази задоволство от победата на Реформаторите в Добрич. Там Йордан Йорданов спечели с 50,61% подкрепа. Според вицепремиера Йорданов е пример как можело да се връщат младите българи в България. Кунева извади като добър пример и новия кмет в Чепеларе – Славка Чакърова (57,97%). По думите на Кунева новата кметица убедила преди балотажа болшинството от партиите да я подкрепят.

 

Водещи новини

Още новини