Възмутителен е опитът на Бъчварова да избяга от отговорност, скочиха от ДПС

  • 03 ноември 2015 14:28

  • 4698
  • 5
Възмутителен е опитът на Бъчварова да избяга от отговорност, скочиха от ДПС
© Булфото

ДПС заявява категоричната си позиция срещу опита на правителството да премахне обезщетенията, изплащани при пенсиониране, както и надбавките за прослужено време на служителите от сектор “Сигурност”, съобщиха от движението в отворено писмо до медиите.

Напомняме на управляващите, че това не са привилегии, а справедлива компенсация за рисковете и трудните условия, при които работят служителите от сектор “Сигурност”, както и гарантиране на възможности за тяхната преквалификация след пенсиониране.

Ние възразяваме, както срещу същността на исканите промени, така и срещу начина, по който те се правят - без диалог със синдикалните и професионални организации на работещите в сектора и чрез Закона за държавния бюджет без промяна на съответните специализирани закони.

Възмутителен е опитът на ресорния министър да избяга от отговорността, която носи към служителите в повереното й министерство. В усложнената от бежанската криза ситуация Министърът е длъжен повече от всякога да осигури спокойствие и стабилност на работещите в системата.

ПГ на ДПС категорично няма да подкрепи и ще гласува убедено против предложените промени.

Последвайте канала на

4698 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
пешо

2015.11.05 | 18:05

4
Българския народ не иска "богоизбрани".Всеки трябва сам да плаща осигуровките си, да изработи 30-тина години за пенсия за време и стаж.....всеки на заплата от бюджета, т.е. от нашите данъци, трябва съвестно да си изпълнява задълженията. Ако не му харесва - частни фирми много, да видим там дали някой ще ги пенсионира на 40 години, дали там ще им плащат осигуровки и ще получават м/у 20 и 60 000 лв. при пенсиониране???? Това важи за всички на заплата от нашите данъци: депутати, магистрати, администратори, малцинства и т.н.
само атака

2015.11.05 | 18:06

5
Частните фирми трябва да ги няма, всичко трябва да премине в ръцете на държавата, знам че няма да се съгласите с мен,но за да имате пенсии трябва стаж, кой частен ще ви пенсионира? Трябват стаж и години щом една държава не може да ги даде защо изобщо гласувате?!
vie neste v 4as

2015.11.04 | 17:54

3
Само едно ще ви попитам спасявали ли сте човешки живот или др. че много знаете да коментирате. Да си измръзнал целия или мокър в сажди или във кръв докато си на някои птп.

2015.11.04 | 17:31

2
То ако мине, мине, ако не мине, не мине.
еди

2015.11.04 | 09:21

1
Той много добре знае как,при какви условия,какви правила и задължения и каква работа върши полицията в цивилизованите държави.Долен,мазен,мръсен,подъл гаджал!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини