ОИК: Иван Тотев печели в Пловдив с 50,78%

Булфото
share

Иван Тотев печели 50,78% от вота на балотажа на кметските избори в Пловдив, а Славчо Атанасов има 49,22%, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Гласовете за Тотев са 49058, а за Атанасов - 47556. Резултатите са от 99,79% обработени протоколи в ОИК, като продължават да се броят ръчно бюлетините от 8-а секционна комисия в "Тракия" заради несъответствие в протоколите. Говорителката на ОИК Гергана Костадинова съобщи, че това преброяване няма да даде отражение на крайния резултат.

Иван Тотев се появи половин час след полунощ с екипа си. Посрещнаха го пред ОИК с шампанско и син букет цветя. Всички бяхме в напрежение, не очаквахме такава ниска активност - каза Тотев - очакваната подкрепа от десните партии успа нашите избиратели. Разликата не е толкова малка от гледна точка на гласувалите. Искаше ми се тя да е по-голяма, добави Тотев.

Резултатът гарантира, че формираме широка дясна коалиция, каза още той. Според него партньорите, които декларирали през тази седмица подкрепа трябва да знаят, че са очаквали от тях по-голяма помощ. Разочаровани сме, много добре знаем чий електорат къде е отишъл, каза още Тотев.

Водещи новини

Още новини