Георги Първанов към БСП: Споразумение му е майката, да се хващаме и да се разбираме (видео)

Булфото
share

На специална пресконференция лидерът на АБВ Георги Първанов поздрави и призна категоричните победи на Йорданка Фандъкова и на Димитър Николов на местните избори. Той поздрави и всички кандидати на АБВ, предаде репортер на novini.bg.

По думите на Първанов изминалата кампания е била предизвикателство за партията, тъй като тя досега не е имала никакви представители в местната власт.

Лидерът на АБВ отчете, че партията запазва позициите си спрямо парламентарните избори, въпреки че се зачуди, как когато АБВ е участвала в коалиция й се отреждат необходимите проценти. "Резултат от местните избори е не лош", отново заяви Първанов, но поясни, че въпреки всичко в партията ще си правят изводите.

"АБВ е незаобиколим фактор не само в лявото, но и в българската политика. Този, който не се съобразява с това, може да загуби. Уви обаче левицата като цяло губи. Левицата трябва да се промени, ако не иска да загине", каза Георги Първанов. Той съобщи, че за пореден път АБВ отправя оферта и подава ръка на БСП, както и на други леви партии. "Провали се системата и идеята, които имаха някои от Позитано", каза още той на пресконференцията.  "Споразумение му е майката, да се хващаме и да се разбираме", категоричен е Георги Първанов.

Във връзка с твърдението на Бойко Борисов, че резултатите от изборите са доказали, че кабинетът е стабилен, Първанов заяви, че местният вот няма никакво значение за бъдещето на правителството.

Водещи новини

Още новини