Кмет в Монтанско подкара девети мандат

share

Девети мандат като кмет на монтанското село Дондуково в община Брусарци започва Румен Савов /66 г./, съобщиха негови съселяни. Савов е бил управник на Дондуково 16 години по времето на социализма и от 1995 година насам без прекъсване.

На изборите тази година Савов не е имал опонент - явил се е като единствен кандидат. За него са гласували 205 от общо 350 избиратели. Според съселяните му Савов е много добър човек - сам кърпи дупките в селото, организира охрана срещу апаши, ремонтира телевизорите и печките и т.н. Много от хората в Дондуково смятат, че Савов може да бъде кмет докато желае и силите му позволяват.

Шести мандат като кмет на община Медковец ще започне Венцислав Евгениев /54 г./, който управлява от 1991 година. На сегашните избори той имаше трима опоненти, но още на първия кръг получи 81 на сто от гласовете и спечели. Според хората в Медковец Евгениев помага при нужда на всеки, разработва проекти и привлича европейски средства в общината. С тях са обновени паркове, детски градини, асфалтирани на улици, изграден е социален комплекс и т.н.

Водещи новини

Още новини