Яне Янев: Ще сваля Андрей Иванов като председател на СОС

share

“Няма да гласувам за Калфин - протежето на Георги Първанов - Гоце и кандидата на Ахмед Доган. Ако бъде избран, руската мафия ще е удовлетворена. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по БТВ лидерът на РЗС Яне Янев по БТВ.

Изненадващо вчера той обяви, че на втория тур за президентските избори партията му дава подкрепата си за кандадатпрезидентската двойка на ГЕРБ. “Страната няма нужда Първанов да бъде президент 15 г. чрез протежето си Калфин, както и Доган. Трябва да се развенчае митът, че Доган определя президентите”, обясни стъпката си Янев.

"Казват, че РЗС било проект на БСП. Нека БСП дойде да ни каже да гласуваме за тях", заяви още той. Янев не отговори на настоятелното питане на водещата ще гласува ли за Росен Плевнелиев, след като на срещата си с Борисов се е изказал негативно за бившия строителен министър. “Пред Борисов изразих негативно отношение към Плевнелиев, но няма да коментирам”, отговори лаконично Янев.

Той подчерта, че за РЗС ГЕРБ е равно 99,99% на Бойко Борисов и само 1% на Цветан Цветанов. “Безобразията и фалшификациите на тези избори се дължат на Цветанов и Искра Фидосова. Ще касираме тези избори, ако се съберат данни”, закани се Янев.

Лидерът на РЗС каза още, че вчера е дал нова фактология на Борисов за Андрей Иванов. Наблюдавайте дали той ще остане начело на СОС”, обърна се той към водещата. Доказателствата за злоупотребите му са внесени в НАП и в Комисията за борба с корупцията, допълни той

Водещи новини

Още новини