Мая Манолова: ГЕРБ ни показаха как милиционери правят избори

share

Оказа се, че сме били прави, когато протестирахме срещу промените в Изборния кодекс.

Това заяви депутатът от БСП Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

ГЕРБ се подиграха с 466 000 български граждани, които не успяха да гласуват не поради нежелание. Става дума за административна грешка на МВР, в изборните списъци имаше стотици хиляди грешки, умишлено или не. На тези избори има над 200 000 недействителни бюлетини по предварителни данни, допълни тя.

Такъв натиск и такова издевателство над българските граждани никоя управляваща партия не си е позволявала. Тези избори показаха методите на ГЕРБ - милиционери правят избори. Представителите на ГЕРБ в избирателните комисии бяха абсолютно некомпетентни, каза още Мая Манолова.

Димитър Лазаров от ГЕРБ заяви, че Изборният кодекс не е причината за хаоса на изборите. "Записахме в  кодекса, че Общинските избирателни комисии правят графиците, но очевидно това не сработи. За първи път се прилага принципът за уседналост и може би наистина има негласували за местните избори, но списъците достатъчно рано бяха изнесени и качени на сайтовете на общините. Когато адресът на един гражданин е в чужбина, той няма как да гласува за кмет и общински съветници в България", допълни той.

На калпав резултат Изборният кодекс му пречи. Благодаря на всички българи, които отидоха на изборите и дадоха своя глас, каза още Димитър Лазаров.

Водещи новини

Още новини