Сергей Станишев: Бойко Борисов да си затваря устата

share

Никога никой не беше посягал върху нашето свободно право да си избираме управници. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на закриването на националната предизборна кампания на партията на площад „Александър Батенберг”.

Българският народ има и мъдростта, и куража, да каже „не” на това, на изборите на 23 октомври. Станишев заяви, че когато Бойко Борисов направи една стотна от това, което е направил за българската култура Стефан Данаилов, тогава ще има право „да си отваря устата”.

Лидерът на БСП заяви, че представителите на партията не участват в тези избори за власт и за заплати. Нашата кауза е България, заяви Станишев. Той посочи, че е видял безпрецедентен натиск върху хората – да гласуват за ГЕРБ. Според него – агресията и страхът, които показват управляващите, са заради това, че са притеснени, че идва краят на тяхното време и че няма да ни управляват с години.
Станишев заяви, че при срещите му с хората са споделяли, че имаме правителство, което нехае за тях, вижда ги, че живеят бедно, и не прави нищо като същевременно дава акъл на Европа.

Видях огромни шатри и много богати концерти – каза лидерът на БСП и посочи, че предизборните срещи на управляващите били като оперативки, на които се давали задачи – как да се купуват гласове и да се оказва натиск. Лидерът на БСП обаче заяви, че е видял и много кураж у хората, които заявявали, че им е писнало да се страхуват и искат да живеят в свободна държава.

Водещи новини

Още новини