Стефан Данаилов: Мислех Борисов за мъжко момче, но съм се излъгал

  • 20 октомври 2011 12:29

  • 6408
  • 29
Стефан Данаилов: Мислех Борисов за мъжко момче, но съм се излъгал
© Булфото

Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е инвестирал над 89 млн. лв. за училищата по изкуствата по времето, в което е бил министър на културата в правителството на Тройната коалиция, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Мислех, че премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е мъжко момче, но явно съм се излъгал. Чух как толкова си е изпуснал нервите при поредното рязане на ленти на нещо започнато от друг, че чак ми е направил комплимент - наричайки ме „това момче”, за което му благодаря. По-лошо е, че някой от екипа му е подал грешна информация и той показва за вярно желаното - без да се съобразява с истината. Не аз, а публикуваните в отчета на правителството на тройната коалиция цифри говорят съвсем друго”, коментира Данаилов.

Той заяви, че с влизането си в Министерството на културата са си поставили за цел чрез системно увеличаване на средствата за обучение на кадри в училищата по изкуствата и културата да ги превърнат в атрактивно място за подготовка и реализация на талантите в България. От 13 милиона лева за 2005г. делът в годишния бюджет на МК за образование през 2009 г. е нараснал на 22, 7 мил. лв. Броят на училищата по изкуствата през тези 4 години е нараснал на 23.

„По наше предложение бе прието предложение за изменение в Закона за народна просвета, които регламентираха приема в тях от първи, трети, осми и девети клас.

Усъвършенствахме Наредбата за условията и реда за социална закрила на деца с изявени дарби и отпускахме ежегодни стипендии и еднократни творчески помощи на 785 деца за участие в майсторски класове и пленери. Съвместно с НФ”Култура” осигурихме 103 десетмесечни стипендии в чужбина.

Осъвременихме Списъка на признатите професии по актуалните специалности поп и джаз пеене, модерни танци, компютърна графика, илюстрация и оформяне на книгата. Възобновихме приема на ученици за професията лютиер.

Средните училища по изкуствата получиха статут на национални училища по изкуствата.
Изградихме и обзаведохме нова сграда на СХУПИ „Св. Лука”-София. По съвместни проекти с други институции извършихме ремонти, преустроихме помещения и обзаведохме Национално училище за фолклорни изкуства „Ф.Кутев”- Котел; СХУ за приложни изкуства „Проф.В.Колев”-Троян; СХУ за приложни изкуства -Трявна; НУМСИ” Панчо Владигеров”-Бургас;

Национална гимназия за древни езици и култури „Константин Кирил философ”-София; Национален учебен комплекс по култура с лицей за изучаване на италиански език по култура –София; НУ за изящни изкуства ”Ил.Петров”-София.; НУ за музика и танцови изкуства”Д.Петков” –Пловдив; НУ за изкуства ”Веселин Стоянов”-Русе; НУ за изкуства „П.Пипков” – Плевен; Национално училище за танцови изкуства – София; НУ за фолклорни изкуства- Широка лъка; НХГ „Дим. Добрович”-Сливен и Професионална гимназия по каменообработване-с. Кунино.

Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография- София също е сред тези училища. Направихме проект в два етапа. Първият бе основен ремонт на сградата с лаборатории и кабинети, където се усвоява основната им професия за 200 000 лв. Закупихме съвременна техника „Хайделберг” за обучение на бъдещите полиграфисти за 500 000 лв.

Вторият етап включваше основен ремонт на сградата с учебните класни стаи, но времето не ни стигна … а и нямахме навика на всеки етап да режем лентички с фанфари.

Във всички 23 училища по изкуствата и културата бяха обзаведени компютърни зали с лаптопи, скенери, принтери, сървъри, мултимедийни проектори, копирни машини. Проектът финансирахме съвместно от държавната агенция за развитие на информационните технологии и МОН.

Подписахме и започнахме реализацията на първия си проект за публично-частно партньорство с представители на „ФИЛИПС” – за България за адекватно осветление в училищата по изкуствата, подходящо за ателиетата за творческа работа на децата на стойност 40 000 лв.

Общата сума инвестирана за подпомагане дейността на училищата по изкуствата и културата от 2005-2009 г. е 89 013 950 лв.
Пожелавам на сега управляващите да могат да се похвалят с такъв резултат в края на своя мандат”, заяви Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6408 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
MMA

2011.10.24 | 18:26

29
Българино събуди се! Търси си правата, както нормалните хора по света и не се оставяй да те мачкат и манипулират разни малоумници, защото не си с нищо по-недостоен от тях! Време е да има чистка и на кормилото на държавата да дойдат най-сетне хора, които милеят за нея!
mitko

2011.10.24 | 18:26

28
Кой предлагаш да дойде а, може би трактора, или оня където обменя D N Ka . Еее Българиоо,,погледни си умния народ!!!!!
rugig

2011.10.23 | 23:28

20
еволюция, другаря деянов стана собственик на мол а вече и на Дондуков му се ходи

2011.10.24 | 18:22

27
Ето ти още един пример за еволюция: пожарникар- мутра-охранител-главен секретар на МВР-кмет-премиер... Да вземеш да си траеш, а ?!
Към БСП ибрекчиите

2011.10.24 | 18:22

26
Ей гувнета,ама как се събрахте тука да си хвалите другаря.Воните на Турски кенеф всичките,платени помяри.Толкова да е очебино че,само бабичките ще ви вярват на простотията, МРЕТЕ боклуци,търпя ви 30г,такава измет като вас трябва да ви бесят по дърветата. МАМА ВИ МРЪСНА,продажна помия сте..

2011.10.22 | 20:15

17
Eй, измет, злокачествена! Кого ще бесиш, бе, нищожество злобно? За какво ще бесиш? Защото си живял цял живот като мижитурка ли ли бе мракобес пирмитивине??? Я иди се метни от по-високо, че такива изчадия като теб само тотална загуба на време и усилия и единствено срамят Делото Господне! А Онзи отгоре добре ще те възнагради за човекомразието ти, гербарю, прост и примитивен!
Йуй

2011.10.24 | 18:22

25
Влизането В ЕС също е нещо започнато от други преди комунистите и се осъществява ВЪПРЕКИ бкп дс дпс. Аре ЗБОГОМ артистче НЕКАДЪРНО.
Просто човек

2011.10.23 | 18:35

19
Браво, г-н Данаилов ! Вие сте достоен човек !
mitko

2011.10.24 | 18:21

24
На кого викаш ти браво бе, леле,,утре ми е жал за вас комунягите. Почти целия свят се е очистил от комунизма. Утре ще стане това и у нас!!!!

2011.10.24 | 18:20

23
БЪЛГАРИ, НОКАУТИРАЙТЕ ГЕРБАРСКАТА НАГЛОСТ! ШАМАРОЙСАЙТЕ БОКОВИЯТ НАРЦИСТИЧЕН СИНДРОМ! ПОКАЖЕТЕ НА ГЕРБЪРИТЕ ПЛИТКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ГРОБ, КОЙТО ВЕЧЕ ИМ Е ИЗКОПАН!!!
AlexK

2011.10.24 | 18:20

22
Mj Deanov , ti mai naistna se vze naseriozno .

2011.10.24 | 16:50

21
Тия психари от сайта ПАК са блокирали предходните страници с коментари! Сакън да не разберем какво са казали другите преди нас! Ето затова чакахме 22 години - за да ни запушват по най-примитивния начин устите! Сайтът ще фалира със сигурност! Тука тия сайтаджии се афищират като фалшиви доставчици на обществени услуги!!! Срам, срам, Срам!!!!
gnusotnik

2011.10.22 | 20:18

18
Не знам дали боко е мъжко момче, но стефан данаилов със сигурност е една стара увиснала безформена нагла п.тка!

2011.10.22 | 11:19

16
И ние го мислехме за мъжко момче, Ламбо... оказа се, че всички сме се излъгали !!! Той си е просто една гадна, мръсна мутра с мания за величие !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини