БСП: Подкупват с 20 бона членове на изборни комисии

share

20 000 лева е ударила мизата за подкуп на член на секционна избирателна комисия.

Срещу крупната сума той ще трябва да подмени готовите протоколи от изборния ден. За манипулацията на резултатите от вота алармираха активисти на БСП.

От централата на "Позитано" предупредиха за шокиращи данни от междинния доклад на международните наблюдатели от ОССЕ. В доклада са засегнати антиромските протести, ксенофобските изказвания на кандидати за кметове и общински съветници, подадени са конкретни нарушения в градове като Севлиево, където представители на социалистите имало само в малките избирателни секции.

Данните изнесе Деница Златева от предизборния щаб на червените, а Младен Червеняков допълни, че от 1990 година насам не се е сблъсквал с избори като тези, пише "СтандартНюз". Вотът вече не е честен, но въпросът е дали ще бъде демократичен заради фактора страх, заяви Червеняков. Той цитира и рекордният брой жалби в ЦИК и във Върховния административен съд. Само в ЦИК сигналите били над 250.

Ще има подмяна на чували с бюлетини, вече има и предварително подписани протоколи за вота, готви се фалшифициране на изборните резултати, обяви още Червеняков. Той намекна, че по места се правят опити и за подкупване на членове в секционните избирателни комисии.

БСП ще прави пълно паралелно преброяване на вота, а 55 международни наблюдатели ще следят за законността на изборите. Безспорно едно от първите неща, които ще направим, е да проверим именно законността на гласуване, отсякоха от щаба на "Позитано".

Водещи новини

Още новини