Росен Плевнелиев: Числеността на армията няма значение

share

Трябва да се види кога да бъдат изтеглени българските войски, заяви по време на дебата по БТВ кандидатът за президент Меглена Кунева. Не трябва да има реформи на парче – трябва до 26 000 д, не е казано че не трябва да бъде повече. Според Росен Плевнелиев армията има ясна стратегия, инвестиционен план, рисковете са други.

В 21 век трябва да спечелите мира, заедно с войната. Рисковете пред България са свързани с тероризма, колективната отбрана и защита на населението. Армията няма никакво значение, трябва да сме адекватни как се водят модерните войни. Според Ивайло Калфин армията трябва да бъде спряна да се тресе. Имаме шест батальона и десетина самолета. Войниците и офицерите трябва да бъдат адекватно обучение без да се превръща в служба за охрана, убеден е Калфин.

Трябва да се изтеглим от Афганистан. Армията трябва да повиши социалния статус. Не трябва министъра да си купува апартамент като военнослужещ и в същото време да забрани на другите да го правят, убеден е Калфин. Не се прикривайте, каза Плевнелиев. Вие бяхте водещи минисдтри на тройната коалиция направихте армията агенция за недвижими имоти и купувахте розови БМВ-та.

Водещи новини

Още новини