Плевнелиев: Г - н Калфин, избори и дебати с папки не се печелят

Булфото
share

Президентът е обединителят на нацията. Той изразява единството на нацията,задава дългосрочно посоката, той е визионерът, заяви в дебат по ТВ 7 кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

„Г-н Ивайло Калфин върви към загуба на този дебат по един доста известен начин. Дебатите и президентските избори никога не са печелени с папки, а са печелени с посланията към гражданите“, каза Плевнелиев. Данъчни декларации от истински политици не се разнасят по телевизионните студия, добави той.

„Моите данъчни декларации са публични в България и в Германия“, съобщи Росен Плевнелиев.

Президентът има много силен глас и той може да бъде чут навсякъде, той не управлява пари, но управлява нацията чрез механизмите на Конституцията, каза кандидатът за президент.

Всеки президент е действал адекватно спрямо ситуацията и времето, в което е управлявал, заяви Плевнелиев. Ние не можем да градим репутацията на България, когато срещу нас има опоненти.

„Президентът Георги Първанов има своите успехи и своите грешки“, каза кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков 2“.
Една от тях е, че той си мълча, когато имаше криза, призна Плевнелиев. Като друга грешка президента Първанов той опредеели това, че не е бил активен по време на държавността и системата на правораздаване.

„Негов голям успех е, че България е част от европейската общност“, призна Плевнелиев.

"БСП кадрува в съдебната система на България повече от 20 години и резултатите са ясни. Ние го бяхме докарали до там, че да имаме репутация на държава, в която мафията си има държава. Системата на правораздаване не може да продължава да бъде извън правомощията на президента. Той не може да стои настрани, както беше досега. Ние ще отворим вратите на гражданските институции и ще контролираме изпълнителната власт", каза Росен Плевнелиев.

Гордея се, че в последните 20 години не бях част от политическо пространство. Има много политици, но много малко държавници, добави кандидатът на ГЕРБ за "Дондуков 2".

"Рязането на ленти е доказателство за добре свършена работа", заяви още Плевнелиев.

Водещи новини

Още новини