Емануил Йорданов: Случаят в Катуница трябва да се изясни много детайлно

share

Конституционното ни устройство изисква институцията вицепрезидент. За промяна трябва свикване на Велико Народно събрание.

Това заяви в предаването "Седмицата" на Дарик кандидатът за вицепрезидент на Синята коалиция Емануил Йорданов.

След изборите ще обсъдим този казус в светлината на цялостното държавно устройство. Диалогът за президентската и вицепрезидентската институция трябва да бъде поставен на основата на начин на избиране и правомощия, допълни той.

Вицепрезидентът трябва много да знае, много да работи и да говори толкова, колкото го питат журналистите, заяви кандидатът за вицепрезидент.

Мога да подпомогна президента с моя професионален и политически опит. Едно от правомощията на президента е да връща законопроекти на Народното събрание и аз мога да съдействам за това, защото съм юрист и имам богат опит в тази област, посочи той.

Случаят в Катуница трябва да се изясни много детайлно. Ние все още не знаем колко и какви жалби са подадени срещу Кирил Рашков. Трябва да се провери за какво са изразходвани парите, дадени от ЕС за интеграция на ромите, категоричен бе кандидат-вицепрезидентът на Синята коалиция.

На въпрос, би ли помилвал убиец, което е в правомощията на институцията, Йорданов посочи, че има отделни случаи и ако става въпрос за неизбежна самоотбрана, би направил такава стъпка.

Бих дал българско гражданство на всеки, който отговаря на всички законови условия, каза още Емануил Йорданов.

Водещи новини

Още новини