Станишев: ГЕРБ все едно избират лампион в ЦУМ

share

Няма никакво сравнение между качествата, държавнически, политически и лични, на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов и Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. Това каза в Царево председателят на НС на БСП Сергей Станишев.

Кандидатите на ГЕРБ бяха сравнени от лидера на БСП със семейна двойка. „Всеки пази вкъщи сигурно едни стари снимки на баби и дядовци от началото на века, снимани един до друг, глава до глава. Това ми напомнят те. Или ми напомнят на семейна двойка, която влиза в ЦУМ и избира лампион. Няма никакво послание, няма никакъв ангажимент. Какво каза Плевнелиев през последния месец, попита риторично Станишев. „Аз се сещам за едно нещо – „Катуница не интересува никого. Хората искат да ме пипнат” - много си е повярвал, недоволства лидерът на БСП.

Росен Плевнелиев ще бъде една пионка в ръцете на премиера, а България в момента се нуждае от президент, който може да бъде коректив на тези, които са на власт, твърди Станишев. „Най-големият отпускар в държавата – министърът на вътрешните работи, всичко се тресе в държавата, протести навсякъде, напрежение между етническите общности, той човекът си ходи на концерти с Веско Маринов.

Водещи новини

Още новини