Росен Плевнелиев: "Големият шлем" не е за мен

Булфото
share

Аз се казвам Росен Плевнелиев, нося отговорност за действията си и много пъти съм казвал „Не“ на премиера, със сигурност повече, отколкото Ивайло Калфин на Георги Първанов, каза Росен Плевнелиев, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и кандидат за президент, издигнат от ПП ГЕРБ в сутрешния блок на БНТ.

Много пъти сме спорили с премиера Бойко Борисов и всички аргументи са били на масата и така ще бъде за напред.

Плевнелиев уточни, че зависимостта му към ГЕРБ е дотолкова, колкото той е подкрепен за кандидат президент от тази партия и с нея изповядват едни и същи идеи.

Във всеки случай, в който са нарушени националните приоритети, той като президент, би наложил вето. В президентството, ако той стане президент, ще има звено, което ще прави тест за устойчивост на законите и помагат ли те на хората и как се отразяват на средата, както и оценка на въздействието му.

Първата му визита като президент би била в Брюксел, защото България е член на ЕС,
уточни кандидатът за президент на ГЕРБ.

Странни са действията на вестник „Комерсант“, който дори не е поискал моето мнение, никой от този вестник не ми се е обаждал и разговарял с мен, обясни изказванията му, които му приписа руският вестник. За него не е нормално да се тиражират думи и действия, които не са изказани.

Политиката на България в последните 10 години е била преекспонирана от Запад на Изток и това ще продължава, но приоритет на бившият регионален министър, ще бъде България да бъде достоен член на Европейското семейство.

„Големият шлем“ на президентът Георги Първанов той не би продължил, защото всеки един проект, какъвто й да е той трябва да бъде сложен на масата.

Библията на Плевнелиев ще бъде визията на страната България и надграждане на постигнатото.

Столична община се облагодетслства от „Бизнес парка“, каза относно нападките, които излезнаха вчера в медиите за продадени от него земи. За него БСП са „против“ всички инвестиционни действия, които обогатяват страната ни.

Като основен опонент той вижда БСП и кандидатът им за президент Ивайло Калфин и предпочита на балотаж да се яви с него. Ивайло Кафин и Стефан Данаилов са кандидат-президентската двойка на статуквото, а идеята на ГЕРБ е да се разчупи този модел.

„Ахмед Доган каза, че всички трябва да гласуват срещу мен и аз съм доволен от това, защото аз никога няма да се политизирам и да търся подкрепата на ДПС“. Той заключи, че търси подкрепата на всички българи.

Водещи новини

Още новини