Депутат от ГЕРБ сезира ЦИК за предизборни манипулации в Кърджалийско

share

В област Кърджали има много хора с постоянен адрес в някое от населените места, а от години живеят в Турция.

Тези хора, които не са идвали в България от доста време, съществуват в избирателните списъци за предстоящите избори за местна власт. Това каза пред "Фокус" депутатът от 9-и многомандатен избирателен район – Кърджали Цвета Караянчева (ГЕРБ), която е сезирала Централната избирателна комисия за проблема. Тя е разбрала за случаите от свои симпатизанти в Кърджали.

Караянчева посочи, че в някои населени места 10-15 % от гражданите, вписани в изборните списъци, от години не пребивават там, а ще отидат да гласуват и ще им бъде осигурен дори транспортът от Турция. Според нея, проблемът с недействителните списъци идва от администрациите в малките кметства. Депутатът допуска дори, че става въпрос за дописване на списъци.

Тя е сезирала освен ЦИК, така и областния управител на Кърджали. Караянчева се надява всички отговорни институции да се задействат и да въведат корекция. „Отново се подготвят хора от Турция да бъдат извозени на изборите в България”, каза тя. Караянчева определи проблема като притеснителен.

Водещи новини

Още новини