Плевнелиев: Трябва да се даде път на предприемчивите

Булфото
share

Не само градовете, но и малките населени места могат да усвояват средства от европейските фондове и да получат шанс да вървят напред и да се развиват, какъвто е примера на Oбщина Ценово, в която живеят 1500 човека.

Това каза кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев, който заедно с кандидатa за вицепрезидент Маргарита Попова, разговаря с местните хора. Плевнелиев обясни, че държавата не може да свърши всичко, затова трябва да се даде път и на инициативните, предприемчивите и добрите стопани.

Това се е случило и в Ценово, където хората вече се събират на новия площад, работи се за изграждане на модерна канализация и има одобрен проект за соларно улично осветление, ремонтират се и основните пътища, а децата учат и ходят на детска градина в изцяло реновирани сгради. За да бъде решен демографският проблем, за да има работни места и перспектива, трябват последователни усилия на държавата,общинските власти и местните жители, коментира кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

След като 10 години България имаше социален президент, можете ли да кажете, че доходите ви са по-високи и живота ви е по-достоен, обърна се Маргарита Попова към жителите на Ценово. Тя обясни, че с Росен Плевнелиев познават проблемите им, знаят как икономиката може да бъде по-активна, как с помощта на българското общество и международните ни партньори да помогнат възрастните хора да живеят по-добре и около тях да има повече млади хора.

Жителите на Община Ценово се оказаха защитници на проектозакона за конфискация на незаконно придобитото имущество и заявиха, че се отказват от намерението си да пишат писма до институциите в подкрепа на закона, а директно ще гласуват за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, за да стане той факт.

Водещи новини

Още новини