Росен Плевнелиев: Няма пустееща земя в България

Булфото
share

Да си земеделски производител вече не е страшно и трудно, колкото преди години, вече не се мисли само за това да се изкарат пари за покриване на взети кредити, а остават средства и за закупуване на нова техника.

Това разказаха земеделските стопани от село Белица на кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев по време на посещението му в Силистренския регион.

Жителите на селото са сред инициаторите за възстановяването на поливното земеделие, за да може да се възстанови зеленчукопроизводството в Добруджа и дори обмислят да създадат сдружение с тази цел.

Според Росен Плевнелиев винаги водещото в едно начинание трябва да бъде дългосрочния приоритет. Затова кандидат-президентът на ГЕРБ насърчи реализирането на идеята за възстановяването на поливното земеделие в региона.

По думите му България има всички възможности вместо да изнася предимно сурови продукти, експортът й да бъде от по-качествена готова продукция. В момента средствата, предвидени за земеделие, подпомагат частната инициатива, затова и много хора се обърнаха към този сектор на икономиката, коментира още Плевнелиев.

Няма пустееща земя, всичко се обработва, обобщи Росен Плевнелиев след срещите си във фирма „Акра" и мандра „Белица". Пред служителите им Плевнелиев заяви, че ако бъде избран за президент, ще работи за стратегия за развитие на земеделието през следващите 10 години, която да позиционира българското земеделие по нов начин.

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ обеща, че ще направи всичко възможно да лобира за изграждането на Дунав мост при Силистра.

Той припомни, че като министър го е включил в Дунавската стратегия и в приоритетите 2020 на пътния сектор.

Водещи новини

Още новини