Първанов очаква изненади на изборите

Булфото
share

Според президента Георги Първанов на изборите на 23 октомври са възможни много изненади.

От сцената на Бургаската опера, където Първанов представя своята книга „Отчетът на президента”, той си спомни как преди години никой не е вярвал в победата му на изборите, предаде "Фокус".

„И тогава, както и сега, ни насочваха към оценката, че кандидатът на БСП може да разчита на скромното трето-четвърто място със скромните 5-6 до 10%. Моята тактика тогава беше втори на първи тур и първи на втори тур, но така се случи, че спечелих още на първия тур. Подозирам, че и сега на 23 октомври ще има изненади”, каза президентът.

Според него зрее очакването за голяма промяна в обществото. „Всички проучвания сочат, че гражданите не искат да бъдат управлявани по старому, а управляващите не могат да управляват по новому, да намерят нови силни обединителни решения, т.е промяната зрее”, каза Първанов.

Като пример за това той посочи, че авторитетна социологическа агенция е представила данни, според които рейтингът на парламента е стигнал 5%, края на 1996 г. - началото на 1997 г., когато бе атакуван парламентът, рейтингът му тогава е бил 8%. Това според президента означава пълна криза на доверието. Той обаче не направи прогноза как това ще се изрази в конкретни изборни резултати.

Водещи новини

Още новини