Първанов нетърпелив за наследника си

  • 13 май 2011 17:04

  • 1559
  • 0
Първанов нетърпелив за наследника си
©

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в призова за започване на дебат за ролята на президентската институция във връзка с предстоящите избори, съобщава Дарик радио.

"Нужно е да обсъдим дали обществото иска активен и силен президент или протоколен държавен глава, който ще стои зад дебелите стени на "Дондуков" 2", заяви Първанов.

Той апелира за по-ранно излъчване на кандидатите за президенти.

Българският държавен глава заяви, че не може да си обясни защо не се дава старт на президентския дебат и защо в България отсъства политическия дебат.

"Президентската институция трябва да има отношение към социалните проблеми, към гарантиране сигурността на армията, към балансиране на външната ни политика", посочи Първанов, като припомни, че президентската институция се отличава не с правомощия, а с влияние и авторитет.

Първанов изрази готовност за дебат по идеята за компенсиране на доходите на най-бедните, но посочи, че липсва аргументация на идеята за еднократна добавка от 136 лева за всички пенсионери. Нужно е да се определят групите - на кого какво е нужно, както и възможностите на бюджета, уточни Първанов.

Последвайте канала на

1559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини