Красимир Велчев: В БСП предусещат загубата на изборите

Булфото
share

Не съм виждал хора от ЦИК в кабинета на Фидосова. Не се учудвам от това, което БСП говорят и от втълпяванията им, че изборите няма да бъдат прозрачни и честни.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в отговор на твърденията на левицата, че Искра Фидосова ръководи работата на ЦИК, предаде "Фокус".

Велчев заяви, че от ГЕРБ са поканили международни наблюдатели за предстоящите избори. „На предишни вотове те не каниха наблюдатели, защото се притесняваха от тяхната оценка. Ние сме поканили наблюдатели, защото искаме всичко да бъде наблюдавано”, подчерта той. По думите му, може би БСП предусещат загубата на изборите и затова се опитват да моделират отсега общественото мнение. „Няма да допуснем в последния момент да се променя избирателен закон. Всяка една политическа партия би трябвало да има поне добри юристи и да спазват отдавна приетият кодекс”, коментира той.

Екипът, който се е занимавал с писането на текстовете от Изборния кодекс - „Той не е изготвен от Искра Фидосова, а от работна група. Всички закони се подлагат и на обществено обсъждане преди да влязат в пленарна зала”, увери Велчев.

Попитан, кога ще излезе парламентът във ваканция около изборите, той посочи, че за опозицията ще е по-добре управляващото мнозинство да е в зала, а опозицията да си прави предизборната кампания в страната. Велчев поясни, че ако в зала обаче не бъде осигурен достатъчно кворум от всички групи, ще се наложи да бъдат отложени пленарни заседания и да се проведат извънредни такива след изборите.

Водещи новини

Още новини