Янаки Стоилов: Лидерът на ГЕРБ проведе антиагитация докато гласува (видео)

share

Снощи, в Пазарджишко, са били арестувани трима представители на Коалиция за България. Към момента не са ясни мотивите за тези арести.

Това заяви депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов на пресконференция. Аз получих информация, че лидерът на ГЕРБ, при гласуването, по същество е провеждал антиагитация. По това разбирам, че той е използвал гласуването, за да отправя критики, обвинения към БСП, към Коалиция за България, допълни още той. Изборният процес преминава като цяло при добра организация и без напрежение. В същото време, са констатирани различни сигнали и жалби за нарушения още във вчерашния ден за размисъл, и в по-голям брой днес. Вчера е имало изпратени голям брой смс-и от една от коалициите, организирани са безплатни курбани от кметове на кметства. В днешния ден, са внесени около 30 жалби от представители на Коалиция за България, преди всичко в районните на избирателни комисии, каза още Стоилов.

Отнася се до няколко вида нарушения: по-силно изразена агитация от страна на кметски наместници, предимно от една политическа сила, които провеждат агитация, опити да контролират вота на избиратели, а някъде дори са и организирани, и водени да гласуват от тях. Има случаи, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и други обекти, където са записвани лицата. Особено натискът се изразява в ромски махали. Тези методи се прилагат в няколко квартали в страната. Има сигнали за купуване на гласове от страна на няколко партии и коалиции в няколко района – Хасковско, Бургаско, в някои райони на София, места в ромски махали, обясни Стоилов.

Водещи новини

Още новини