Янаки Стоилов: Има тревожни факти в Македония

  • 13 май 2015 11:07

  • 1383
  • 1
Янаки Стоилов: Има тревожни факти в Македония
©

Когато в съседна Македония има такива тревожни факти и действия парламентарните групи в Народното събрание реагират и представят своята позиция по това което става там. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител Янаки Стоилов.

По думите му процесите в Македония през последните месеци трябва да бъдат разглеждани в по-широк контекст. България в края на 80 години включително заради позиция на БСП не допусна засилване и разгаряне на етническото и религиозно напрежение, припомни Стоилов. Той призна ролята и на ДПС, защото по думите му движението също е допринесло да се предотвратят реално напрежението и провокациите.

Позволявам си да поставя въпроса дали днес движението за права и свободи е последователно в тази своя позиция. Това е повод за разговор не толкова в пленарната зала, колкото в рамките на самото ДПС, каза Стоилов.

Ние не трябва да се съгласяваме с установяване на мораториум върху разширяването на ЕС, посочи той. Трябва да се изяснят факторите, които действат за дестабилизацията на Македония, смята Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1383 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
народа

2015.05.13 | 17:08

1
Приготвяме ВЪЖЕТО И точиме БРАДВИТЕ за ВАС боклуци.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини