Борисов и Станишев се гонят в обиколки из страната

share

С по няколко предизборни мобилни групи ще се преследват БСП и ГЕРБ из страната. Кампанията за евровота вече е в разгара си, но щабовете на основните опоненти предвидливо избягват сблъсък в градовете.

Програмите на лидерите Сергей Станишев и Бойко Борисов се разминават с по няколко дни в различните региони. Така докато Станишев кръстосва Северна България например, Борисов е в Югозапада. Вчера соцлидерът Станишев бе през целия ден в Търговищко, пише "Стандарт".

Веднага след Румъния Станишев се срещна със симпатизанти и в Разградско. В понеделник той откри предизборната кампания в Антоново, където разговаря с хората на градския пазар. А след това и в Попово. Утре социалист номер 1 е във Враца. Лидерът на ГЕРБ се очаква в Северна България през следващата седмица. Днес кандидатите за евродепутати от ГЕРБ ще посетят Дупница. Плътно с тях е и зам.-шефът на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. С него ще е водачът на листата Томислав Дончев, д-р Андрей Ковачев и Ева Паунова. По-късно са в Кюстендил.

От БСП лаконично коментираха, че ГЕРБерите правят рейд в Кюстендилско днес, тъй като има извънредно заседание на парламента и зам.-председателят на депутатите Мая Манолова няма да е в региона си. Дори по празниците Манолова е с поне 4 мероприятия за евровота там. Вторият ГЕРБерски лъч от кандидати за евродепутати с Асим Адемов и Мария Габриел е в Пиринско. Втората в листата на БСП - Илияна Йотова, както и останалите червени кандидати са в общо 6 мобилни групи. Георги Пирински, Петър Курумбашев, Достена Лаверн и Евгени Кирилов също водят самостоятелни групи из страната. Целта е да има застъпване в обиколките из регионите и предаване на щафетата.

Водещи новини

Още новини