Румен Петков: АБВ ще получи много добър резултат във Варна

share

Варна е една от областите, в които АБВ търси много солиден резултат.

Това заяви на пресконференция във Варна Румен Петков от Националното ръководство на АБВ, цитиран от радио Фокус. “Няма да крия амбициите ни да сме първа политическа сила и мисля, че имаме всички основания за това. Варненци трябва да знаят, че това правителство, с всичките народни представители от БСП и ДПС, гледа на Варна като на нула и ако народен представител излезе и каже, че тук са дадени милиони, да знаете, че лъже. На Варна, на инфраструктурата на Варна, на проект, свързан с Варна и варненци – нула. Постановлението на Министерски съвет е ясно - има пари за пристанище, за Спортна зала, но за Варна пари няма. Варна какво получава, Спортната зала е на България, не е само на Варна. За Варна няма нищо”, каза още Румен Петков.

Той допълни, че АБВ има двама министри в това правителство, на които много разчита – на финансите и на спорта. “Единият е министърът на финансите. На него разчитаме само да се показва, като се покаже е достатъчно. И на министъра на спорта – на него разчитаме само да говори. Те се допълват взаимно двамата. Това е силата на АБВ в този кабинет”, каза Румен Петков. Той допълни, че Николай Бареков е другото измерение на Делян Пеевски. “Ако не е ясно, да кажа още веднъж – Николай Бареков е другото измерение на Делян Пеевски. Който гласува за Николай Бареков, всъщност гласува за Делян Пеевски. ДПС и Николай Бареков - един и същи ресурсен финансов орган”, коментира Румен Петков.

На пресконференцията, на която присъстваха още Боян Димитров – областен координатор, Ивайло Нелковски - зам. председател на Българска партия либерали и общински съветници от Варна и региона, стана ясно още, че 90% от членовете на партийната организация на БСП в Девня са преминали към АБВ. Една от основните причини е вътрешнопартийна репресия, упражнена миналата година върху организацията, когато са изключени девет от знаковите лица на структурата. В присъствието на стотици граждани на Девня в града са открити два офиса на АБВ. В цялата област Варна АБВ има изградени вече 12 клуба в почти всички общини.

Водещи новини

Още новини