Задава се "Костинброд 2"

Булфото Архив
share

Задава се нов скандал с печатането на бюлетините за изборите. Оказва се, че въпреки категоричната позиция на авторите на новия изборен кодекс бюлетини да се печатат само в печатницата на БНБ, бюлетини ще се печатат и в частни печатници. Централната банка на практика е прехвърлила тази дейност, съобщи Нова телевизия.

Една от печатниците, лицензирани от БНБ, се намира в Русе и вече се готви да печата бюлетините. Тя се управлява от съпруга и сина на бившата червена депутатка, а сега общински съветник от БСП Силвия Алексиева.

Този факт поражда въпроса има ли риск да се повтори казусът "Костинброд”, когато бяха напечатани хиляди бюлетини в повече. След като стана ясно чия всъщност е печатницата в Русе, Мая Манолова категорично отказа да отговаря на въпроси.

Все още не е ясно колко дълга ще е новата бюлетина, защото не се знае колко партии ще участват в изборите. Ще гласуваме едновременно за партия и за личност. Ако имаме любимец, ще можем да го преместим от 17-то на първо място, например. Ако не харесваме първия, пък можем да го накажем като изберем друг от листата.

 

Водещи новини

Още новини