Георги Първанов: АБВ води разговори с половин дузина партии за коалиция (снимки)

Булфото
share

АБВ води разговори с половин дузина партии за коалиция за участие в изборите за Европейски парламент през май. Това съобщи днес във Варна председателят на сдружението Георги Първанов.

Той отказа да назове кои са тези формации, защото по думите му "натискът е много силен". Първанов посочи, че на евроизборите АБВ ще участва със своя листа като коалиция АБВ с други партии, но сдружението няма да се регистрира като политическа сила.

Председателят на АБВ обясни, че ще има два кръга - партии, които влизат в коалиционното споразумение, и партии, които ще са подкрепящи и партньори. По думите му партньорите на АБВ ще са само извънпарламентарни партии.

В отговор на въпрос Георги Първанов посочи, че АБВ не е създадено, за да пречи на някого и заяви, че работят само за сдружението.

По-рано днес Георги Първанов откри офис на АБВ във Варна, предаде БТА. На церемонията присъстваха евродепутатът Ивайло Калфин, Румен Петков и други представители на сдружението. По-късно днес Георги Първанов ще участва в срещи с младежи и граждани от Варна.

Снимки от откриването на офиса вижте тук

Водещи новини

Още новини