Мартин Захариев: Харакирито за АБВ е направено

Булфото
share

Харакирито за АБВ е направено. БСП би имало проблем с АБВ само в един момент - ако има членове, които биха станали членове на листата на АБВ. Това пред Нова телевизия депутатът от „Коалиция за България” Мартин Захариев. Според него обаче това не е възможно да се случи и никой не е по-голям от марката.

„В тази парламентарна група имаме доверие в Сергей Станишев, а нямаме доверие в Георги Първанов”, заяви още Захариев. „Първанов е изключително опитен политик - врял и кипял. Той знае цялата технология по взимане на властта”, допълни той.

Относно упреците на Първанов, че решенията не се взимат в БСП, а на друго място, Захариев заяви: „Решенията се взимат в изпълнителното бюро, парламентарната група и ръководството на парламентарната група”. „С това си действия Първанов завинаги се разделя с партията, която го е направила президент, поддържала го е два мандата, и на която е бил политически лидер”, коментира Захариев. „Разочарованието от него и от Ивайло Калфин е стигнало извън предела на търпимост”, допълни той.

Следващата голяма битка ще е за промените в Наказателния кодекс. Това прогнозира Захариев. „Там трябва да се формират сериозни политически позиции, за да се знае как да се гласува”, заяви той, допълва Дарик.
 

Водещи новини

Още новини