Бойко Борисов пред посланиците: Радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма (об

share

Радвам се, че Пламен Орешарски засега стриктно спазва нашата програма,  на брифинг председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Бойко Борисов след среща с посланици на страните-членки на Европейския съюз, САЩ и Турция, която се проведе в парламента.

От това, което чувам, без да сме го видели и не мога да го коментирам коректно, но поне от това, което се изнася в медиите, радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма, заяви Борисов. "Няма да вдигат данъците така, както тръбяха един месец, което е много хубаво и дано го спазят. Няма да строят АЕЦ Белене, което е хубаво, защото те знаеха, че лъжат и че нямат пари за това. Хубаво е, че от юни-юли или еди кога си, ще се вдигат майчинските, което ние си признахме за грешка, и благодаря, че те я поправят”, заяви бившият премиер. "За да подчертаем грешката си, сме го входирали в парламента, защото това беше правилна мярка. Оставаме да чакаме това, което ще решат”, допълни той.

По-рано Борисов пред дипломатите посочи: За пръв път в България една политическа сила печели изборите, след като е управлявала четири години.  "Спечелихме и то с много, но не с достатъчно", подчерта лидерът на ГЕРБ пред представителите на дипломатическите мисии, като им благодари за европейската солидарност в дните на изключително тежка криза.

На влизане в срещата бившият външен министър Николай Младенов се обърна към посланиците с призив на днешната среща да обсъдят съвместната им работа по време на мандата му. „Благодарим за това, което направихте, за да може България днес наистина да е стъпила здраво и стабилно не само в Европа, но и в политическите процеси, които са важни за нашия свят", допълни той.

Младенов поясни пред посланиците, че ще поговорят за предстоящите приоритети на партия ГЕРБ като опозиционна политическа сила в новото Народно събрание.  „Това са държавите, с които най-пряко поддържаме ежедневен контакт и бихме искали да продължим да работим в интерес на България и българското общество", изтъкна още бившият дипломат номер едно по отношение на посланиците, цитиран от нюз.бг.

На срещата в НС не присъстваше посланикът на САЩ у нас Марси Райс, която има ангажимент в чужбина. Вместо нея участие в разговорите взе заместникът й Брайн Далтън.

Водещи новини

Още новини