Георги Марков: Ще има предсрочни избори

share

Партия може да оспори резултатите от парламентарните избори, категорично заяви юристът Георги Марков. Главният прокурор в този случай при желание за касиране на вота играе ролята на пощенска кутия и той е длъжен да препрати искането, допълни той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Има ли обаче основание да се поиска касиране на изборите, попита той. По думите му, има невероятно тежко нарушение на изборните правила, на изборния кодекс, на българската традиция. Няколко партии, които вече са в парламента, нарушиха в деня за размисъл свещеното правото на формиране на свободна воля на българския избирател, категоричен бе той.

Евала на Бойко Борисов, че въпреки че побеждава за трети път поред на национален вот, иска ревизия на изборите. Уважавам Сергей Станишев - изявен политик, шеф на европейска левица, и Лютви Местан, толкова сладкодумен и еродиран политик, но как те можаха да изпаднат в такава паника, че така да нарушат правилата часове преди изборите, попита юристът.

Не знам дали Конституционният съд ще касира изборите, но поради тъпотията на Синята коалиция и СДС, които не допуснаха Петър Стоянов в КС, днес председател на съда е човек от квотата на Георги Първанов. Много ще се поти този човек, каза още той.

По думите му, ще има предсрочни избори. Ако не се касира настоящият вот, се създава прецедент за последващи избори, което може много да усложни обстановката.

Водещи новини

Още новини