Кабаиванов: СДС ще бъде трета сила в новото НС

share

Имаме реален шанс да бъдем трета политическа сила, ако ни подкрепят хората, които искат да се промени статуквото. Това заяви председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов в предаването "Факторът Кошлуков".

По думите му, голяма част от хората в ръководството на партията няма да са водачи на предизборните листи. За сините било важно тези места да се заемат от десни авторитети – доказателство, че политическата формация има желание за смяна на системата.

Кабаиванов е категоричен, че СДС няма да влиза в коалиция с Иван Костов, Касим Дал, Меглена Кунева или НДСВ. Ние започваме начисто. Тръгваме по различен начин, но мисля, че това е правилният подход, каза още председателят на СДС. Той посочи, че листите на партията са отворени за личности, които с гражданските си позиции са доказали, че искат смяна на системата. Всички онези партии, които говорят за програми, минимални заплати и майчински, се стремят да запазят статуквото, подчерта той.

Според него машинното гласуване е един от начините за борба с купуването на гласове. След отказа на Централната избирателна комисия да впише председателя на СДС Емил Кабаиванов като представляващ Синята коалиция на мястото на Мартин Димитров, на предстоящите избори партията ще разчита на наблюдатели и застъпници, каза той.

Водещи новини

Още новини