ЦИК отряза Емил Кабаиванов за мястото на Мартин Димитров

  • 29 март 2013 17:54

  • 2031
  • 1
ЦИК отряза Емил Кабаиванов за мястото на Мартин Димитров
© Булфото

Централната избирателна комисия е отказала Емил Кабаиванов да представлява Синята коалиция на мястото на Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, съобщи говорителят на ЦИК Бисер Троянов.

ЦИК е решила това на основание, че не е извършена надлежна промяна в представителната власт на Синята коалиция. "Синята коалиция при учредяването си и регистрацията през 2009 г. в ЦИК е посочила, че измежду петте партии Синята коалиция се представлява от Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на. Тези пет партии към този момент не са се събрали заедно, за да променят представителната власт и вместо Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, да излъчат Емил Кабаиванов. Решението е на 4 от общо петте партии, без участието на ПП ДСБ. По тази причина не може да бъде удовлетворено искането на тези 4 партии да се променя представителната власт на коалицията, тъй като не участват всички партии, включени в състава на тази коалиция. В решението си за учредяване те нямат изрично предвидени други правила, при които да става промяната на представителната власт, следователно може да бъде само общо решение на лидерите на петте партии", посочи Бисер Троянов.

По думите му Синята коалиция ще има представители в секционните избирателни комисии. "Те трябва да се съберат, заедно да решат и тогава да подадат промяната на представителната власт. По този начин ние не лишаваме никого. За нас представителната власт на Синята коалиция е между Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, а не между Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Емил Кабаиванов", заяви Троянов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2031 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.30 | 14:36

1
СЕЛЧОТО издуха супата :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини