В Дефиле "Вино и гурме 2018" ще участват 19 български винопроизводители и 12 шеф готвачи

Pixabay
share

Четвъртото издание на Дефиле "Вино и гурме" ще привлече в Пловдив 31 участника, от които 19 от най-добрите български винопроизводители и 12 шеф готвачи и гурме-специалисти, съобщи пред журналисти Любозар Фратев, председател на Съвета по туризъм - Пловдив и организатор на проявата, предаде БТА.

Дефиле "Вино и гурме" популяризира българското вино и кухня, както и развива винения, кулинарния и културен туризъм. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино ще представят своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.

По традиция събитието ще се проведе в Старинен Пловдив в девет емблематични къщи в стария град на 5 и 6 май. Специални гости на фестивала са от "Асоциация на винопроизводителите от Северна Гърция", които са ни приготвили подбрани гръцки сортове и купажи.

Откриването на пролетния сезон на виното ще се състои на 5 май от 12:00 ч. в сърцето на Стария град, съпроводено от богатата музикална програма на Духов оркестър - Пловдив. На специална гала "Вечер на пролетното вино" ще бъдат връчени наградите на експертната комисия за "Най-умело съчетание на вино и храна" на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието. В двата дни на посетителите на Дефиле "Вино и гурме" могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Събитието се организира от Съвета по туризъм - Пловдив, Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив", Университета по хранителни технологии - Пловдив и др.

Водещи новини

Още новини