Търговете на Агрион за продажба на земя продължават до края на месеца

share

Засилен интерес към покупката на земя чрез търг, отчетоха от българската фирма за управление на ниви Агрион. През януари и февруари те организират поредица от аукциони за реализирането на поверена им от техни партньори земя.

В средата на инициативата вече се отчитат запитвания и оферти, предимно от земеделски производители, фермери и арендатори. Интерес обаче има и от хора, които тепърва ще навлизат в сектора, посочват от дружеството. „Радваме се, че защитихме доверието, което ни оказаха нашите партньори за продажбата на земята им при прозрачни условия и улеснени процедури. Направихме сериозен анализ и оценка на поверените активи, така че да предложим атрактивни възможности за купувачите. Те не е задължително да се занимават само със земеделие, а да гледат на земята като на нова инвестиционна възможност”, разказаха още от Агрион.

Подобна мащабна инициатива се прави за първи път у нас. До края на месеца предстоят търговете в още 24 града, а документи се приемат във всички офиси на компанията. „Досега най-много са запитванията за парцели в Бургас и Пловдив. Сериозен интерес има и към имотите, които предлагаме в област Враца, Велико Търново и Русе”, посочиха от Агрион.

„Сега е моментът да се възползват от наистина добри възможности. Искаме да подкрепим и интереса към развитие на земеделски проекти като съдействаме не само със сделките за земя, а и с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации ”, смятат експертите.

Един от големите проблеми на българското земеделие е разпокъсаността на имотите като след приключване на процеса по възстановяване на земята на реалните им собственици, се нароиха 9 млн. парцела, а средният им размер е 5,5 дка.

Повече информация за провежданите процедури може да бъде получена на интернет страницата на фирмата, където е публикувана цялата необходима документация. Секцията „Търгове” има за цел да улесни клиентите на българската компания при търсенето и намирането на необходимата информация. Софтуерът позволява на кандидат – купувачите да търсят по области и землища имотите, които ги интересуват, началната тръжна цена и др.

Агрион е сред най-бързоразвиващите се и динамични дружества в сектора за управление на земеделска земя. През 2014 г. компанията откри официално мрежата си от офиси в цялата страна като към момента тя включва 25 търговски точки.

Водещи новини

Още новини