Летище-Бургас очаква утре първия чартър с чужди туристи с полет от Амстердам

Pixabay
share

Летище-Бургас очаква утре първия чартър с чужди туристи с полет от Амстердам. Това каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя информира, че по-рано днес е провела среща с представители на Съюза на собствениците в курорта "Слънчев бряг", които заявили готовност за активен туристически сезон от 1 юли. Ангелкова каза, че във всички хотели по Черноморието се спазват строго противоепидимичните мерки.

Тя обясни, че туризмът очаква трудно лято и е много важно всички да бъдем дисциплинирани. В непрекъснат контакт сме с водещи туроператори.

Стремим се да покажем, че България и нашето Черноморие са безопасни дестинации, добави Ангелкова. Вече са ясни и данните от пробите на морската вода, които се правят всяка година. Качеството на водата в морето е отлично и по Южното Черноморие няма замърсени плажове, съобщи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Днес в Бургас министър Ангелкова участва в пресконференция, на която бяха обявени резултатите от мащабното имунологично изследване сред жителите в Бургаска област. Участници в брифинга бяха главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, деканът на бургаския Медицински факултет доц. Цветан Велинов, кметът на Бургас Димитър Николов.

Няма коронавирус по Южното Черноморие, туризмът влага големи надежди

Водещи новини

Още новини