Такса "нищо - 1 час" била шега

share

От министерството на туризма публикуваха вчера касов бон, от който се вижда, че вечерта на 15-ти август кафе-сладкарница в Харманли е издала касов бон на стойност 5 лева за „нищо – 1 час“.

Информацията в медиите беше, че клиент на заведение в Харманли е сигнализирал Министерството на туризма, че е получил сметка на стойност 5 лева за престой без консумация. Той показал касова бележка, че „услугата“ е въведена като „нищо – 1 час“. Министър Николина Ангелкова е сезирала КЗП и НАП за последваща инспекция на заведението и призовава хората да сигнализират за подобни практики, защото иначе се вреди на имиджа на българския туризъм. Снимката обиколи социалните мрежи и предизвика критични коментари.

Междувременно собствениците на заведението, което е затворено за ремонт, се свързаха с БНТ. Те обясниха, че става въпрос за шега и че клиенти не са плащали сумата за присъствие в заведението, без да консумират нищо. Обясниха, че бележката направили заедно със свои приятели и я качили в социалните мрежи.

Така след „Такса „Стол“ и съпътстващите я иронични коментари и „Фейсбук-творчество“, някои собственици на заведения очевидно са взели на подбив както колегите си, така и институциите, които едва ли имат основание да проверяват затворени по това време заведения. А от НАП би трбвало да са доволни – ще си приберат данъците върху фискален бон от 5 лева.

Водещи новини

Още новини