Гледай на живо

Монтана изхвърли ЦСКА 1948 от турнира за Купата на България - Отзивите след 1:0 на "Огоста"

Туристи си платиха нощувките, от хотела отказаха да ги настанят (обновена+снимки)

  • 18 август 2017 20:23

  • 24286
  • 3
Туристи си платиха нощувките, от хотела отказаха да ги настанят (обновена+снимки)
© Pixabay

Комисията за защита на потребителите (КЗП) извършва проверка по повод постъпил сигнал от група туристи, на които е отказано настаняване.

Днес следобед на денонощия телефон на КЗП 0700 111 22 група туристи подават сигнал, че са получили отказ да бъдат настанени в хотел „Мурите Бийч” в Черноморец. Веднага са изпратени два екипа, които започнаха проверка по случая. Междувременно на място пристигна и туроператорът, от който контролният орган изиска документите във връзка с извършените плащания за настаняването на групата. Константин Райков, който е член на КЗП, също присъства на проверката, за да проследи развитието на ситуацията.

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard съдейства лично за решаване на спорния казус, който за малко не остави без подслон в Черноморец 210 български туристи, между които и деца. В следобедните часове днес тя бе уведомена по телефона от ръководителка на групата, че в хотел „Мурите бийч“ в града отказват настаняване на танцьори, пристигнали за участие във фестивал. Причината според ръководството на хотела била, че туроператорът „Еврогрейд“ ООД - организирал престоя, не бил заплатил стари задължения към тях.

Спешната проверка на Министерството на туризма показа, че туроператорът има застраховка, удостоверението му в Националния туристически регистър е от 2005 г. Хотелът отговаря на изискванията, установи проверката на експертите. След проведените на място преговори хотелиерът настани групата туристи, независимо от старите задължения на туроператора, и ще си търси по съдебен ред невъзстановените средства.

„Хората не бива да стават заложници на частно-правен спор“, категорична бе министър Ангелкова.

Novini.bg
24286 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.19 | 23:02

2
тая грозотия ангелкова няма ли кой да е гръмне..пълна нейадърница
Пламен

2017.08.19 | 23:02

3
От къде произхожда твърдението ти? хубавец нейадърен...:)

2017.08.19 | 15:24

1
Да взема големия кръст от врата и... че да я удрям в овчата тиквара безумна.... бой по овчата глава бои...мама ти проста!

Добави коментар

Водещи новини