Ол инклузивът ни - пюре и чорба от снощната гарнитура

share

Лъскавите хотели по морето държат туристите на пости. Те им пробутват евтини манджи от картофи, ориз, боб, тиквички, печени чушки и патладжани, които са всеки ден в менюто за ол инклузива, разказват потърпевши пред "Телеграф".

Хората от кухнята пък допълват, че практиката е нищо да не се изхвърля. Така варените картофи от снощи днес на обяд се превръщат в картофено пюре. Останалият боб за гарнитура пък се оползотворява в боб чорба.

Подготовката на меню за ол инклузив е истинско изкуство, твърдят спецове в туристическия бранш. Кризата, която стигна и до туризма, принуждава собствениците на хотели да изготвят менютата с такива продукти, че да демонстрират изобилие, а в същото време това да не им струва скъпо. Хотелиерите търсят и намират добри готвачи, които да им правят евтино, но ефектно меню. Майсторите от своя страна подбират такива продукти, които да не дават голяма фира и имат универсално приложение в приготвянето на различни храни.

Много внимателно се подбират и доставчиците на продукти, изобщо всичко се планира добре, за да се спестят излишни разходи в кризата.

Водещи новини

Още новини